Gewichtsbeheersing

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een heel eigen kijk op gezondheid, ook op overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans. Overgewicht is dan een gevolg van een persoonlijke onbalans.

Men kijkt niet naar overgewicht maar naar de gezondheidsproblemen die eraan ten grondslag liggen. Dit is vaak een individueel verhaal en zo ook de behandeling.

Het woord DIEET betekent leefregel en dat is ook zoals de traditionele Chinees eet en leeft.

 

Leefstijl en voedingsgewoontes hebben een enorme invloed op het ontstaan van overgewicht. Samen naar de achterliggende oorzaken van het gewichtsprobleem kijken.

Dat kan over- of ondergewicht zijn. We kijken naar je leefpatroon, maar ook naar andere dingen die een aanwijzing kunnen zijn voor de oorzaak van je vraag. Het kan zowel psychisch als medisch zijn, of een combinatie van beiden. Ik stel vragen over je voeding, je leefstijl, medicatie, je ontlasting, je slaapgewoonten, overtuigingen, hoe je in het leven staat.

Door middel van massages, adviezen op gebied van voeding en zoeken naar wat de oorzaak is van je gewichtsprobleem gaan we werken aan wat voor jou goed is en voelt.