Bijscholingen

Bijscholingen

Aanvullingen op het gebied van massages op de voet, nieuwe gebieden, specifieke klachten of anders benaderen. Daarnaast volg ik bijscholingen op theoretisch vlak van de Medische Basiskennis.


Neuroreflexologie

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelt de reflexzones van de zenuwen op de voet. Het is een intensieve en effectieve therapie, een vervolg en verdieping van de klassieke voetreflexologie. Door druk uit te oefenen op de betreffende zenuwbanen wordt de zenuw aangezet om informatie door te geven aan het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om de balans weer te herstellen. Tijdens de behandeling worden volgens een nauwkeurig systeem deze zenuwbanen bewerkt en de blokkades opgespoord.  

Hoog gevoeligheid

Hoog of fijn sensitieve personen hebben eens sterk ontwikkeld inlevingsvermogen, voelen zich snel verantwoordelijk voor andermans problemen en hebben een zenuwstelsel dat zeer gevoelig is voor allerlei prikkels. Hierdoor komen invloeden van hun omgeving sterker binnen en worden ervaringen intenser beleefd. Als er te veel prikkels zijn kunnen er klachten ontstaan zoals: spanning, stress, stemmingswisselingen, minder concentratie, moe, hoofdpijn, emotioneel, angstig, onzeker enz. Je realiseren dat je niet de enige bent, jouw eigen weg vinden en hierop vertrouwen. Bewustwording van jouw gevoeligheid, het aanvaarden van wie je bent, verantwoordelijkheid nemen voor sturing, waarneming en verwerking van prikkels en informatie zorgt dat je aanleg een voordeel wordt.

OncoReflex® – Oncologie VoetreflexPlus Reflexologie

Massage als ondersteuning tijdens de reguliere behandelingen of nadat het reguliere behandelingsproces klaar is en werken aan je herstel. Voor vermindering van de bijwerkingen, versterken van je immuunsysteem, ontgiften, bij sterke emoties in je proces hier stabiliteit in geven. Voor het verwerken wat je de afgelopen periode allemaal is overkomen.

Dupuytren / Koetsiershand / Triggerduim

Een peesaandoening aan de hand. Hierbij ontstaan strengen rondom de pezen waardoor uiteindelijk de vingers kromtrekken en de handfunctie wordt beperkt. Dupuytren komt in Westerse landen bij veel mensen voor. Het doorsnijden of prikken van de strengen, een ingreep die ook risico’s met zich meebrengt vanwege mogelijk littekenweefsel, beschadigde zenuwen en pezen. Daarbij komt bij veel mensen de Dupuytren weer terug na een ingreep.

Het verzachten en/of oplossen van deze klacht via een massage is dan ook een welkom fijne therapievorm.

Gewichtsbeheersing

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een heel eigen kijk op gezondheid, ook op overgewicht en afvallen. Schommelingen in het lichaamsgewicht en het beheersen daarvan worden afgezet tegen de persoonlijke energiebalans. Overgewicht is dan een gevolg van een persoonlijke onbalans. Men kijkt niet naar overgewicht maar naar de gezondheidsproblemen die eraan ten grondslag liggen. Dit is vaak een individueel verhaal en zo ook de behandeling.

De Schildklier ~ Hollen of stilstaan  

De schildklier heeft de vorm van een vlinder en wordt daarom weleens “Madame Butterfly” genoemd. Een ontregeling van de schildklier kan iemand letterlijk en figuurlijk op hol laten slaan of stilleggen. Het is een kwetsbaar orgaan, gevoelig voor stress en hormonale schommelingen, vooral bij vrouwen. Soms blijft een afwijkende functie onontdekt, terwijl er wel klachten zijn. Dit gebeurt vooral bij een te traag functioneren van de schildklier.
De gevolgen hiervan moeten we zeker niet onderschatten. Symptomen lopen uiteen van gevoelens van depressie, vermoeidheid, klachten bij de stofwisseling tot problemen met fertiliteit.

Reflexologie bij Hielspoorklachten

Hielspoor is een verkalking van de aanhechting van de peesplaat aan het hielbeen, wat soms een ontsteking veroorzaakt. Hielspoor doet vooral heel veel pijn, met name onder de hiel, bij het lopen, na stilzitten, bij opstaan uit bed en bij lang autorijden. De peesplaat voelt vaak gespannen en strak aan. Ook de achillespees is soms stijf en een beetje pijnlijk. Soms is de hielpijn niet heel duidelijk te lokaliseren, de hele onderkant van de voet voelt dan beurs. Door een voetreflexmassage van het onderbeen en de voet is het mogelijk om vermindering van klachten te bewerkstelligen.

 

Tinnitus  ~ Op zoek naar stilte    

Tinnitus oftewel oorsuizen is het waarnemen van geluid, zonder dat er een directe prikkel van buitenaf bij betrokken is. Het is een klacht waar je steeds vaker van hoort en die de kwaliteit van leven sterk beïnvloedt. Vaak heeft men al van alles geprobeerd om hier verlichting van te krijgen. Deze voetreflexmassage bestaat uit een combinatie van Chinese en westerse massagetechnieken. Door ook kort op hoofd, oren en armen te masseren is het effect van deze massage meteen merkbaar en voelbaar.