De oorsprong

De Oorsprong

Verdieping in de traditionele Chinese geneeskunde

Verdieping in de Traditionele Chinese Geneeskunde, om oorzaak en samenhang van het ontstaan van een ziektebeeld beter te kunnen begrijpen. De functies toegeschreven aan de organen, waar de weefsels/structuren, zintuigen, mentaal en emoties onder vallen.

De symptomen van een ziektebeeld leiden zo naar het orgaan waar zich een blokkade heeft gevormd. Gebaseerd op de 4000 jaar oude originele Chinese voetmassage kennis, ze gebruikten voetmassages om tot op hoge leeftijd gezondheid te behouden, pijn te verminderen, ziekte te verhelpen en vitaal te blijven.

In China is het heel gebruikelijk voetmassages te ondergaan om je fit en vitaal te voelen en eventuele klachten zo snel mogelijk te behandelen. U hoeft geen klacht te hebben om baat te hebben bij een behandeling. Zeker in een drukke periode of zomaar als verwennerij werkt deze massage ontspannend en vitaliserend.

Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels zijn weerspiegeld in de voeten.

Het masseren van deze reflexzones zorgt voor een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

Tegelijkertijd worden de betrokken meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën intensief met een zeer effectieve Chinese massagetechniek gemasseerd. Rondom de knie liggen veel belangrijke acupunctuurpunten. Ook de acupunctuurpunten op de oren en handen worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De massages zijn zo opgezet dat een klacht vanuit verschillende hoeken tegelijkertijd wordt aangepakt. Er is aandacht voor alle gebieden in het lichaam en ondersteund zo het lichaam met het vast houden van de net verworven verbeteringen.

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief, het lichaam word intens en volledig behandeld, de energiedoorstroming wordt gestimuleerd.

Chinese voetmassage is een weldaad voor lichaam en geest.

 

Oorsprong en Chinese geneeskunde

De Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald onderzocht en ontwikkelde zonetherapie. Omstreeks 1925 genoot de zonetherapie overal in de Verenigde Staten en overal waar medische boeken en tijdschriften werden gedrukt meer bekendheid dan welke andere manuele therapie ook. Al de eerste uitgave van het boek Zone therapy bevatte tekeningen van de voetzones geordend volgens de tien zones waarin het lichaam wordt verdeeld.

Het ligt voor de hand dat hij daarbij leunde op hem uit de indiaanse volksgeneeskunde overgeleverde kennis die hij in een wetenschappelijk jasje stak.

Eunice Ingham, fysiotherapeute, werkte samen met Dr. Fitzgerald, zij heeft de anatomie op de voeten geprojecteerd. Zo ontstond de voetreflexologie zoals wij die tegenwoordig kennen. Hanne Marquardt is degene geweest die deze methode, aangevuld met eigen ervaringen, grote bekendheid heeft gegeven in  West-Europa.

De Chinese filosofie gaat uit van een holistisch mensbeeld waarin lichaam, geest en emotie niet te scheiden zijn. Emotionele problemen zoals stress, kunnen orgaan problemen geven en orgaanproblemen kunnen emotionele problemen geven.

In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen, al duizenden jaren toegepast en ook in deze moderne tijd nog op grote schaal succesvol toegepast. De Chinese massagetechnieken  en hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Dit is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast Tuina, Acupunctuur, Kruiden en Voeding. Niet alleen voor het behandelen van de voeten, maar van de mens als geheel.

In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen, al duizenden jaren toegepast en ook in deze moderne tijd nog op grote schaal succesvol toegepast. De Chinese massagetechnieken en hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.
Onderdeel van de vijf pijlers van de TCM (Traditionele Chinese Medicine, TCG Traditionele Chinese Geneeskunde): Voeding, Voetmassage, Acupunctuur, Kruiden, Tai Chi (bewegen).
Niet alleen voor het behandelen van voeten, maar van de mens als geheel.

 

Tarieven

Klachtgerichte behandeling

75,00

Klacht gerichte behandeling op basis van het intakegesprek(60min).

Introductie & ontspannings-massage

€ 45,00

Kennismaking en een korte ontspannings-massage(30min).

Preventief, Ontspanning, Beauty, Gewichts-beheersing

€ 75,00

Diverse massages en behandelingen (per 60min).

Intake behandeling

95,00

Een uitgebreide intake met een korte massage(90min).

Bij verhindering dient de afspraak 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.

Toch heb ik de stap genomen om een afspraak te maken bij Centrum Eigen Kracht. Hier kreeg ik te maken Marianne, een lieve, zachte vrouw met een goed luisterend oor....

Mijn diensten