VoetreflexPlus™ Therapie

De therapie

Veel mensen hebben de herstellende werking van voetreflexologie al ervaren.

De grote hoeveelheid positieve resultaten zijn het bewijs dat het een effectieve therapie is. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend mechanisme van het lichaam, verbeterd de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier, het heeft een sterk ontspannend effect.

Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingstoffen beter worden aangevoerd. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam.

Mensen voelen vaak pas hoe gestrest ze zijn nadat men zich wat gaan ontspannen. Als resultaat van een ontspannende voetreflexbehandeling voelen ze zich in eerste instantie  vaak erg moe, hierdoor worden ze zich bewust hoeveel vermoeidheid er in hun lichaam zit. Dit is een goede reactie. Na verloop van tijd verdwijnt de vermoeidheid en voelt men zich energieker en vitaler.

VoetreflexPlus massage werkt ontspannend en kan bij de volgende klachten worden ingezet:

  • Ontspanning: Stress of burn-out, Vermoeidheid (chronisch)
  • Hoofdpijn: Migraine, Slaapproblemen, Concentratie
  • Ademhaling: Luchtwegproblemen, Allergie, Huidproblemen
  • Spijsvertering:  Obstipatie, Diarree, Darmkrampen
  • Spier- en gewrichtsklachten: Rug, nek, schouderklachten, Hielspoor , Kramp
  • Ontgiften/ Reinigen: Nieren, Blaas, Oedeem, Diabetes, Ontstekingsklachten
  • Hormonale klachten, menstruatie- of overgangsklachten
  • Zwangerschapsklachten

VoetreflexPlus™ massage is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.

Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom ook altijd een arts.

Hoe het werkt

Een klacht is een signaal dat je fysiek, geestelijk of emotioneel uit balans bent.

Kennis maken met VoetreflexPlus

Ontvang een Ontspanningsmassage, zo kunt u ervaren wat deze therapie voor u kan betekenen.

De massage wordt gegeven op de voet tot aan de knie

VoetreflexPlusTherapie

Intake: de klacht(en) omschrijven, persoonlijke omstandigheden, medicijn(en) gebruik, medisch verleden, voeding. Met behulp van reflexologie het lichaam stimuleren om blokkades op heffen, ondersteunen en verwerken op weg naar welzijn en vitaliteit.

Onderzoek op de voet: deze massage maakt duidelijk waar de pijnpunten zich bevinden. Deze pijnlijke zones worden op een voetenkaart geschreven. Geven inzicht in de klacht en betekenis aan achtergrondzones. Vormen de leidraad voor het behandelplan.

Voor de behandeling: een kort gesprek over klachten van dit moment, over de veranderingen die zijn waargenomen.

Na de behandeling: is het belangrijk om (lauw) water te drinken, ook in de dagen na de behandeling, verdeeld over de dag. De afvalstoffen die vrijkomen kunnen zo worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.

Aantal behandelingen: is afhankelijk van de aard van de klachten.  Klachten die al langer bestaan, vragen meer tijd om te herstellen. Na 6 á 8 behandelingen zijn klachten afgenomen of verdwenen. Eerst intensief behandelen, van iedere week naar 1x in de 5 à 6 weken.

Herhalingsbehandelingen: zodra je merkt dat het nodig is, het lichaam blijven ondersteunen en zo vitaal en gezond houden. Na de behandeling een ontspannen en rustig gevoel.

INTAKE BEHANDELING
75
EEN UITGEBREIDE INTAKE EN EEN KORTE MASSAGE (90 MIN.)
KLACHT GERICHTE BEHANDELING
60
KLACHT GERICHTE BEHANDELING OP BASIS VAN HET INTAKEGESPREK (60 MIN.)
KENNIS MAKEN & ONTSPANNINGSMASSAGE
30
KENNIS MAKING EN EEN ONTSPANNINGSMASSAGE (30 MIN.)
PREVENTIEF, ONTSPANNING, BEAUTY, GEWICHTSBEHEERSING
60
DIVERSE MASSAGES EN BEHANDELINGEN (PER 60 MIN.)

Verdieping in de Traditionele Chinese Geneeskunde

Verdieping in de Traditionele Chinese Geneeskunde, om oorzaak en samenhang van het ontstaan van een ziektebeeld beter te kunnen begrijpen. De functies toegeschreven aan de organen, waar de weefsels/structuren, zintuigen, mentaal en emoties onder vallen.

De symptomen van een ziektebeeld leiden zo naar het orgaan waar zich een blokkade heeft gevormd. Gebaseerd op de 4000 jaar oude originele Chinese voetmassage kennis, ze gebruikten voetmassages om tot op hoge leeftijd gezondheid te behouden, pijn te verminderen, ziekte te verhelpen en vitaal te blijven.

In China is het heel gebruikelijk voetmassages te ondergaan om je fit en vitaal te voelen en eventuele klachten zo snel mogelijk te behandelen. U hoeft geen klacht te hebben om baat te hebben bij een behandeling. Zeker in een drukke periode of zomaar als verwennerij werkt deze massage ontspannend en vitaliserend.

Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels zijn weerspiegeld in de voeten.

Het masseren van deze reflexzones zorgt voor een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

Tegelijkertijd worden de betrokken meridianen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën intensief met een zeer effectieve Chinese massagetechniek gemasseerd. Rondom de knie liggen veel belangrijke acupunctuurpunten. Ook de acupunctuurpunten op de oren en handen worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De massages zijn zo opgezet dat een klacht vanuit verschillende hoeken tegelijkertijd wordt aangepakt. Er is aandacht voor alle gebieden in het lichaam en ondersteund zo het lichaam met het vast houden van de net verworven verbeteringen.

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief, het lichaam word intens en volledig behandeld, de energiedoorstroming wordt gestimuleerd.

Chinese voetmassage is een weldaad voor lichaam en geest.

Oorsprong en Chinese Geneeskunde

De Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald onderzocht en ontwikkelde zonetherapie. Omstreeks 1925 genoot de zonetherapie overal in de Verenigde Staten en overal waar medische boeken en tijdschriften werden gedrukt meer bekendheid dan welke andere manuele therapie ook. Al de eerste uitgave van het boek Zone therapy bevatte tekeningen van de voetzones geordend volgens de tien zones waarin het lichaam wordt verdeeld.

Het ligt voor de hand dat hij daarbij leunde op hem uit de indiaanse volksgeneeskunde overgeleverde kennis die hij in een wetenschappelijk jasje stak.

Eunice Ingham, fysiotherapeute, werkte samen met Dr. Fitzgerald, zij heeft de anatomie op de voeten geprojecteerd. Zo ontstond de voetreflexologie zoals wij die tegenwoordig kennen. Hanne Marquardt is degene geweest die deze methode, aangevuld met eigen ervaringen, grote bekendheid heeft gegeven in  West-Europa.

De Chinese filosofie gaat uit van een holistisch mensbeeld waarin lichaam, geest en emotie niet te scheiden zijn. Emotionele problemen zoals stress, kunnen orgaan problemen geven en orgaanproblemen kunnen emotionele problemen geven.

In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen, al duizenden jaren toegepast en ook in deze moderne tijd nog op grote schaal succesvol toegepast. De Chinese massagetechnieken  en hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Dit is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast Tuina, Acupunctuur, Kruiden en Voeding. Niet alleen voor het behandelen van de voeten, maar van de mens als geheel.

In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen, al duizenden jaren toegepast en ook in deze moderne tijd nog op grote schaal succesvol toegepast. De Chinese massagetechnieken en hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.
Onderdeel van de vijf pijlers van de TCM (Traditionele Chinese Medicine, TCG Traditionele Chinese Geneeskunde): Voeding, Voetmassage, Acupunctuur, Kruiden, Tai Chi (bewegen).
Niet alleen voor het behandelen van voeten, maar van de mens als geheel.