Rouw- en Stervensbegeleiding

Rouwbegeleiding

Omgaan met verlies

In een rouwproces ondersteuning bieden, betekent dat we mensen ontmoeten die kwetsbaar zijn. Elk van deze mensen gaat een uiterst persoonlijk pad. In hun leven heeft een specifieke, indrukwekkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een gebeurtenis, die een emotionele wond veroorzaakt heeft. Het genezingsproces begint met rouwen en brengt de persoon naar het ervaren van een gevoel van dankbaarheid toe.

Rouwen is het verwerken van een verlies dat we ervaren hebben.

De 4 fasen van rouw:

~de werkelijkheid van het verlies erkennen,
~de pijn van het verlies ervaren,
~aanpassen aan de nieuwe wereld; zonder hetgeen dat verloren is gegaan,
~opnieuw houden van het leven en van mensen.

De positie van de nabestaande. Wel willen verbinden maar niet meer kunnen verbinden. Het proces van het zich opnieuw met het leven verbinden na een groot verlies.

Alle vormen van rouw komen hiervoor in aanmerking: echtscheiding, overlijden, verliezen van een baan, deel van iemands gezondheid, deze massages zijn allen gericht op de voortgang van en het hernieuwde oppakken van het leven. Ondersteuning bieden tijdens een rouwproces, omgaan met de rouwende mens vraagt om een juiste afstemming en een goed invoelend vermogen zodat de verschillende fasen van het rouwproces herkend worden en worden bevorderd.

VoetreflexPlus massages vergroten een positieve verandering. Transformatie van verdriet naar rust ervaren en integratie in het dagelijks leven.

Verdriet transformeren naar troost, de herinnering niet vergeten, maar het verdriet verwerken. Hard werken, aanvaarden door aandacht van je omgeving. Een plaats in je gedachten, in je hart, met liefde aan terugdenken, herinneren, zonder pijn.

Het erkennen van verdriet draagt eraan bij dat het oplost.

Stervensbegeleiding

Met aandacht aanwezig, emoties die er nu zijn, de werkelijkheid bewust worden, waarheid ontspant, begeleiden naar aanvaarding en accepteren. Een stil punt van eenwording.

Iemand die gaat sterven gaat door vijf fases, zoals beschreven door Elisabeth Kubler-Ross. De fases zijn: ~ontkenning, ~woede, ~uitstelgedrag, ~depressiviteit en ~aanvaarding. Tijdens de stervensbegeleiding deze fases erkennen, die emoties mogen er zijn.

De therapie is niet gericht op het behandelen van een klacht, maar op het creëren van een gevoel van veiligheid. Hierdoor kan ook de pijnbeleving aanzienlijk verminderen.

Herenigen met het verleden, de balans van je leven opmaken, waar mogelijk tot verzoening komen, door de gevoelens van woede en verdriet heen, naar dankbaarheid groeien, in vertrouwen afscheid nemen.

Bewustwording, acceptatie en transformatie door voetmassage worden de lichamelijke en de geestelijke cyclussen beiden ondersteunt.

Bijzondere ervaring stervensbegeleiding

Een jaar geleden werd ik bij je geroepen.
Het einde nadert, je ligt in je ziekbed,
aanraken is ondraaglijk geworden,
kramp veroorzaakt zoveel pijn in je nek dat je niet anders kunt gaan liggen.
De massage op je onderbenen en voeten brengt verlichting,
het aanraken brengt verandering, geen pijn meer, opluchting,
je kunt anders gaan liggen.
Een opleving, samen met jou.
Er worden foto's gemaakt van ons samen,
van jou en mama, tastbaar bewijs van vrolijkheid.
Dankbaar voor deze beleving samen, voor het definitieve afscheid 4 dagen later.

Tarieven

Klachtgerichte behandeling

75,00

Klacht gerichte behandeling op basis van het intakegesprek(60min).

Introductie & ontspannings-massage

€ 45,00

Kennismaking en een korte ontspannings-massage(30min).

Preventief, Ontspanning, Beauty, Gewichts-beheersing

€ 75,00

Diverse massages en behandelingen (per 60min).

Intake behandeling

95,00

Een uitgebreide intake met een korte massage(90min).

Bij verhindering dient de afspraak 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.

Toch heb ik de stap genomen om een afspraak te maken bij Centrum Eigen Kracht. Hier kreeg ik te maken Marianne, een lieve, zachte vrouw met een goed luisterend oor....

Mijn diensten