Rouwverwerking

In een rouwproces ondersteuning bieden, betekent dat we mensen ontmoeten die kwetsbaar zijn. Elk van deze mensen gaat een uiterst persoonlijk pad. In hun leven heeft een specifieke, indrukwekkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een gebeurtenis, die een emotionele wond veroorzaakt heeft. Het genezingsproces begint met rouwen en brengt de persoon naar het ervaren van een gevoel van dankbaarheid toe.

Rouwen is het verwerken van een verlies dat we ervaren hebben.

De 4 fasen van rouw: de werkelijkheid van het verlies erkennen, de pijn van het verlies ervaren, aanpassen aan de nieuwe wereld; zonder hetgeen dat verloren is gegaan, opnieuw houden van het leven en van mensen.

De positie van de nabestaande. Wel willen verbinden maar niet meer kunnen verbinden.

Het proces van het zich opnieuw met het leven verbinden na een groot verlies.

Alle vormen van rouw komen hiervoor in aanmerking: echtscheiding, overlijden, verliezen van een baan, deel van iemands gezondheid, deze massages zijn allen gericht op de voortgang van en het hernieuwde oppakken van het leven. Ondersteuning bieden tijdens een rouwproces, omgaan met de rouwende mens vraagt om een juiste afstemming en een goed invoelend vermogen zodat de verschillende fasen van het rouwproces herkend worden en worden bevorderd.

VoetreflexPlus massages vergroten een positieve verandering.

Transformatie van verdriet naar rust ervaren en integratie in het dagelijks leven.

Verdriet transformeren naar troost, de herinnering niet vergeten, maar het verdriet verwerken. Hard werken, aanvaarden door aandacht van je omgeving. Een plaats in je gedachten, in je hart, met liefde aan terugdenken, herinneren, zonder pijn.

Het erkennen van verdriet draagt eraan bij dat het oplost.